© 1001 Stippen
DE WERELD VAN KINA - 1001 STIPPEN
GENT • Hippe kleuren en een duizelingwekkend aantal stippen vormen het decor van deze tentoonstelling. Ben je tussen 3 en 7 jaar? Ontdek hier dan de magische wereld van paddenstoelen.

Hippe kleuren en een duizelingwekkend aantal stippen vormen het decor van onze nieuwste tentoonstelling. Ben je tussen 3 en 7 jaar? Ontdek hier dan de magische wereld van paddenstoelen. Enzo de eekhoorn vergezelt je op je tocht door het bos en geeft uitleg bij elke uitdaging.

Neem plaats in de heksenkring en los het raadseltje over het mysterieuze stoeltje op of luister naar het verhaaltje van Enzo op weg naar zijn vriendje Sjaakje, de slak. Met een leuk gedichtje leer je zonder moeite de delen van een paddenstoel. Nadien stel je je eigen paddenstoel samen.

Welke paddenstoel kan jou met zijn geur verleiden? De abrikozenrussula of toch liever de grote stinkzwam? Doe de test en snuif de geuren op van de twee reuzenexemplaren.

Paddenstoelen hebben soms heel gekke vormen. Er bestaan paddenstoelen die lijken op roze kauwgum, een aardappel, een fietszadel, een voetbal, een oor, een ster ...
Gooi met de grote dobbelsteen en draai de wijzer naar het voorwerp waarop de paddenstoel lijkt.

Doe de paddenstoeldans en geniet daarna van een welverdiende rust in het paddenstoelenparadijs. Opgelet! De giftige paddenstoelen zijn niet ver weg.

Vind jij paddenstoelen lekker? Sommige dieren zijn er dol op. En, heb je je ooit al afgevraagd wat paddenstoelen lusten?

Draag tot slot je steekje bij met onze supergrote punnikpaddenstoel of maak een leuke tekening van een piekhaarzwammetje, een boompuist of een oliebolzwam.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Openingsuren :
MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
van 25/09/11 tot 31/12/17 open zo van 14:00 tot 17:30, ma, di, woe, do, vrij van 09:00 tot 17:00
De wereld van Kina: de Tuin
Berouw 55
9000 Gent
breng me hierheen